joi, 4 mai 2017

Sand Art/Castel de nisip


As filma cata munca si efort depun asemenea oameni talentati pentru a plasmui din nisip un asemenea castel atat de realist si majestuos ,munca de ore  bune , poate zile chiar..apoi,cerul care se innoreaza,fulgera si ploua ,iari totul treptat in cateva ore este distrus  complet.In final,as adauga imaginea marii la apus,,cu zbuciumul si valurile ei albe izbindu-se de mal.Undeva,,un morman de nisip ,cu cateva detalii ici colo ,insemne a ce a fost atat de minunat,si s-a dus in urma furtunii.
Ce metaforic si interesant film ar fi!
Cate subiecte deosebite ,cate metafore s-ar putea regizoral reda...regizorii de astazi nu au imaginatie,nu iubesc natura,viata,omul,..nu au cultura ,suflet ,spirit,nu vad in imagini,nu iau aminte la ce-i in jur!...dar asta, e deja alt subiect!

Ce voiam spune...
M-am straduit din rasputeri cativa ani sa creez o relatie deosebita cu cineva,m-am straduit sa-i fiu aproape cand eram prea departe unul de altul si nu se cuvenea... am incercat sa construiesc un castel minunat,un refugiu al prieteniei dorite cu o anumita intensitate ..aroape ca reusisem,insa...
Insa,intr-o zi s-a intamplat acel ceva teribil ,dusmanos,conflictual,maladiv,care  a stricat totul!
Castelul s-a prabusit,visul s-a detramat,au ramas doar cateva turnuri-amintire .Au existat si dificultati ,impedimente,le trecusem ,iertasem,doar ca soarta a fost cruda,sortii total potrivnici,raul ireperabil s-a produs,ca un blestem!
Ce mi-e si cu viata asta...ce fragil si vulnerabil este binele dorit si greu muncit...cat de usor se poate el distruge,sfarma,pierde!

Spunea Coelho in "Alchimistul" ca atunci cand vrei/doresti  ceva intens,Universul conspira in reusita lui..la naiba,e taman  pe dos...adeseori dracul neobosit in planul sau reuseste sa distruga planurile tale.
Totusi..mai sper inca,ma  stradui si astazi sa-l recladesc..dar Doamne,e atat,atat de greu!
Oricum ,ce a fost,,nu va mai fi nicicand ...precum odinioara!!!
Poate,vreau sa cred asta,,intr-o alta lume!


ps ;Ador aceasta arta....cum de nu s-a gasit nimeni sa o aduca in prim-planul atentiei omenesti!?Ma refer la mass-media,televiziune!
Postari despre ea ,mai sunt cateva pe blog,,,cercetati net-ul daca vreti sa va bucurati sufletul cu Frumosul!E absolut fascinanta!!!






Niciun comentariu: