miercuri, 16 decembrie 2015

Film /The walk




Regia: Robert Zermeckis
Genul:biografic

Filmul povesteste despre incredibila performanta a acrobatul Philippe Petit ,cel care pe data de 7 august 1974 a reusit sa traverseze pe cablu intins distanta de 61m dintre  cele doua turnuri gemene de la World Trade Center.A sfidat atunci abisul numarand 110 etaje,adica 417m!
Reprezentarea sa a durat cca 45 de minute,timp in care a traversat franghia de 8 ori si a executat cateva figuri dificile tinand cont de altitudinea respectiva.
Acest vis al sau denumit metaforic de presa si "Crima artistica a secolului",s-a realizat va dati seama in mod ilegal,fara permisiune!Evenimentul a fost planificat timp de 6 ani,timp in care a invatat tot ce se putea despre cele doua cladiri si constructia lor.
Pentru a se strecura in cladire si a reusi amplasa echipamentul necesar  a fost ajutat de cativa prieteni si complici.Si probabil  Dumnezeu insusi i-a fost complice si ajutor in lupta cu inaltimea ametitoare,pentru ca toata povestea in sine, pare chiar de domeniul imposibilului de realizat!
Lui insusi cand a ajuns  la fata locului  prima oara,i s-a parut Imposibil!
Insa Chemarea era mai puternica decat Teama!
-Oricum ,am sa o fac!

Inainte de acest eveniment,in 1971 Philippe Petit reusise o alta performanta,tot ilegal ,traversand distanta dintre cele doua turnuri ale catedralei Notre-Dame de Paris.Presa straina l-a felicitat,mai putin presa franceza Nostim ,inainte de acest eveniment,la o reprezentare la o mica inaltime deasupra unui rau,datorita comentariilor rautacioase ale unor oameni care se plimbau cu barca pe rau,si-a pierdut puterea de concentrare si a cazut in apa. Esecul l-a infuriat ,dar nu l-a descumpanit.

Filmul este realizat in 2015 si se bucura de un scenariu bine scris si gandit ca mesaj .S-au folosit  efecte speciale 3D ,totul parand aevea,foarte veridic.




Un gand de moment:
Viata noastra ,viata planetei insasi este intr-un permanent echilibru instabil  ..coreland acest incredibil eveniment cu tragicul dezdonamant al celor doua turnuri,eu unul intrevad intr-un anumit plan simbolic,un semnal de atentionare catre umanitate:
 Este timpul sa luam cat se poate de in serios acest echilibru fragil,sa depunem efortul necesar de a reda acestei planete mai multa siguranta ,stabilitate,speranta!!!

Impresii personale:

Un caz absolut fascinant,un film motivational pentru a lupta sa-ti  depasesti anumite  limite,de a indrazni mai mult in ati urma un vis,o aspiratie. M-a subjugat intru  totul!
Prin el mi se reconfirma ideea ca fiecare il traieste si simte pe Dumnezeu intr-un anumit mod!Sunt atatea moduri de a te relationa cu El,de a te apropia,comunica.Uneori,ca in acest caz,nonverbal!
Pentru Philippe Petit,acest echilibru pe sarma,e VIATA insasi!

Cine a facut ceva gimnastica,acrobatie,,,stie prea bine ce stare aparte ,sublima ai in asemenea exercitii!
Gestul lui, nebunesc poate pentru foarte multi,eu unul il iau ca un minunat Simbol al cutezantei fara limite!
Si daca e nebunie,ce frumoasa nebunie !

ps:Doar sa poti vedea dincolo de rutina acestui exercitiu,metafora lui spatiala... aduceti-va apoi aminte cand erati copii ,ce atractie irezistibila,ce stare speciala simteai cand faceati echilibristica pe o bordura, o banca ,un trunchi de copac,etc.De ce oare?Meditand,poti descoperi si dezvolta o filozofie intreaga despre viata!
Suntem in permanenta in cautarea echilibrului!
Echilibrul,ce concept!!!

NB: Curajul in acest caz,este el insusi un mijloc artistic!!!

Niciun comentariu: